Cosmopolitan | Wódka wstrząśnięta z sokiem ze świeżej limonki, sokiem żurawinowym oraz likierem pomarańczowym. Bardzo popularny wśród Pań, słodko-kwaśny koktajl, który piły bohaterki serialu „Sex w wielkim mieście” | |
Moscow mule | Wódka zmieszana ze świeżo wyciśniętym sokiem z limonki, dopełniona własnoręcznie przygotowanym napojem ginger beer podawana na kruszonym lodzie. Drink, który powstał w 1941 w Stanach Zjednoczonych. | |
Miętowy Grejpfrut | Wódka zmieszana z własnoręcznie przygotowanymi syropami z miodu, z granatów i owoców leśnych, liśćmi mięty, świeżymi sokami z cytryny, oraz z grapefruita. Koktajl wymyślony przez jednego z najbardziej szanowanych barmanów z USA – Dale Degroff’a. | |
Arbuzowe Martini | Świeży arbuz ugnieciony i wstrząśnięty z syropem cukrowym i wódką. Bardzo prosty jednak zabójczo smaczny koktajl, który często towarzyszy Paniom przez całą noc. | |
Truskawkowy owoc | Wódka wstrząśnięta z puree z truskawek, sokiem z cytryny oraz własnoręcznie przygotowanym napojem ginger beer Sezonowa modyfikacja drinka wymyślonego w USA w 1950 roku. Napój imbirowy przygotowany będzie przez nas w syfonie. | |
Caipiroska | Świeże owoce ugniecione z limonką oraz cukrem, zmieszane z wódką, zasypane kruszonym lodem. Różne warianty smakowe do wyboru: arbuz, truskawka, melon. Wersja bardzo znanego drinka o nazwie „Caipirinha”, który wywodzi się z Brazylii. | |
Pietruszkowy Gin | Syrop z pietruszki wstrząśnięty z sokiem z cytryny, ginem, dopełniony wodą gazowaną. Kolejna propozycja opierająca swój smak na bazie świeżych ziół. Zadziwiający smak pietruszki poza kuchnią może występować również w drinku … | |
Bazyliowy Gin | Świeże liście bazylii ugniecione i wstrząśnięte z połową cytryny, syropem cukrowym oraz ginem. Drink wymyślony w Hamburgu w barze „Le Lion” przez Jorga Meyer’a. Doskonała kompozycja parująca smak bazylii z właściwościami ginu | |
Whisky Sour | Szkocka whisky wstrząśnięta ze świeżym sokiem z cytryny, syropem cukrowym oraz kilkoma kroplami Angostura Bitters. Bardzo znany drink, często wybierany przez Panów. Słodko kwaśna alternatywa do whisky cola. | |
Polska Wódka | Własnoręcznie przygotowany syrop z buraka wstrząśnięty z sokiem z cytryny, wódką oraz bittersem grapefruitowym. Nawet jeśli nie lubisz surówki z buraków koniecznie spróbuj, połączenie smaku zniewala | |
Królowa Whisky | Szkocka whisky wstrząśnięta z sokiem jabłkowym, sokiem z cytryny, kordiałem z bzu oraz własnoręcznie przygotowanym syropem waniliowym. | |
Herbaciana Wódka | Wódka wstrząśnięta ze świeżym sokiem z cytryny, własnoręcznie przygotowanym syropem z herbaty oraz żurawinowym bittersem. Idealna alternatywa dla picia wódki z colą, coś dla Panów w 100% | |
Krwawa Mary | Wódka zmieszana metodą „throwingu” z sokiem pomidorowy, sokiem z cytryny, przyprawami : Tabasco oraz Worcestershire, solą oraz pieprzem. Wymagający w przygotowaniu koktajl, ponieważ nie powinno się go wstrząsać z racji zbyt dużego stopnia rozwodnienia kośćmi lodu. | |
Ogórkowy Migdał | Świeży ogórek ugnieciony i wstrząśnięty z rumem, sokiem z cytryny, syropem z migdała i napojem ginger beer. Kolejna propozycja z użyciem napoju ginger beer. Wydobywamy z ogórka jego najlepsze właściwości. | |
Melonowy Jaśmin | Świeży melon ugnieciony i wstrząśnięty z wódką, sokiem z cytryny, syropem z pomarańczy i parzoną na zimno herbatą jaśminową. Kompozycja koktajlu z użyciem herbat, nawiązuje do japońskiej sztuki parzenia herbaty „Ichigo Ichie”. | |
Mojito | Świeża limonka ugnieciona z cukrem trzcinowym i świeżą miętą, zmieszana z rumem, garścią kruszonego lodu i kilkoma kroplami wody sodowej. Perfekcyjny smak mięty w połączeniu z brązowym cukrem oraz alkoholem | |
Koffi | Rum wstrząśnięty ze świeżą miętą, sokiem z cytryny, własnoręcznie przygotowanym syropem z kawy oraz kordiałem z bzu. Nawet jeśli nie lubisz kawy to orzeźwienie, które dostaniesz po wypiciu tego drinka pokieruje Cię po następnego. | |
Mai tai | Rum wstrząśnięty z własnoręcznie przygotowanymi syropami z pomarańczy, migdała oraz z sokiem z limonki. Drink, który powstał w sieci restauracji Trader’s Vic. Jeden z najważniejszych koktajli które tworzą kulturę „tiki”. | |
Rabarbarowy Gin | Gin wstrząśnięty z sokiem z cytryny, syropem z rabarbaru, oraz świeżym rozmarynem Drink autorstwa jednego z naszych barmanów. Rewelacyjne połączenie rozmarynu oraz rabarbaru | |
Błękitna laguna | Wódka wstrząśnięta z niebieskim likierem pomarańczowym, sokiem z cytryny oraz lemoniadą Bardzo znany drink o wyraziście pomarańczowej nucie smakowej. | |
New York Sour | Wódka/ whisky wstrząśnięta z syropem cukrowym oraz wieżym sokiem z cytryny z górną warstwą czerwonego wina Koktajl o bardzo wyrafinowanym smaku. Powstał na bazie bardzo popularnego klasyka - whiskey sour. | |
Mandarynkowy Jaśmin | Wódka wstrząśnięta ze świeżym sokiem z cytryny, własnoręcznie przygotowanym syropem z mandarynek oraz zimną herbatą jaśminową Herbata parzona na zimno w koktajlach wydobywa maksymalne właściwości pozostałych produktów | |
Kwiat Róży | Wódka wstrząśnięta z syropem z płatków róż, sokiem z cytryny, parzoną na zimno herbatą różaną oraz wodą gazowaną. Lekki i łagodny pod względem aromatu drink o bardzo kwiatowej nucie smakowej. | |
Negroni | Gin oraz Campari zmieszane ze słodkim winem wzmocnionym Martini Rosso Jeden z największych klasyków koktajlowych na świecie. Powstał jako modyfikacja drinka o nazwie „Americano”. |